![]() |
Tweet |
Amasya DSYB bünyesinde görev yapmakta olan saha personelleri (Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimleri ve Suni Tohumlama Teknisyenleri), il ve ilçe şube sorumluları ile Saha Personel Toplantısı gerçekleştirildi.
Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Reşat Altınkaya toplantı salonunda Birlik Başkanı Güner Aslan’ında katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, üreticilerin ürün talep ve isteklerinin bildirilmesi amacıyla ‘Talep Formu’nun yaygınlaştırılması, birlik üyelerine gerçekleştirilen Küpeleme/Kimliklendirme faaliyetlerinin devamı için yapılan temaslar, Suni tohumlama faaliyetinde sperma fiyatlandırması, Rasyon çalışmalarında TMR’nin hayvan beslemedeki önemi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürütmüş olduğu yağlık ve silajlık soya ekimi konusu, tarım makine parkının üreticiye ekonomik faydası, kesimlik dana temini ve 2022 Boğa Kataloğu çalışması toplantının konularını oluşturdu.
Proje kapsamında dayanıklılığı test edilen TMR paketlerinin seri üretimine geçilerek Ocak ayı içerisinde Birlik bünyesinde üretim ve satış işlemlerine başlandı. Bu sayede bölge yetiştiricilerinin analiz edilerek hazırlanmış TMR rasyonu ile ekonomik hayvan besleme imkânı sağlanmış oldu.
Suni tohumlama uygulamalarında kullanılacak yerli ve ithal boğa spermalarını seçerek üreticilerin beğenisine sunmak ve tercih yapmasını kolaylaştırmak amacıyla Boğa Kataloğu 2022 tasarım ve içeriğinin oluşturulmasında çalışmalarına devam ediliyor.
Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği yaptığı açıklamada “Yem fiyatlarındaki kontrolsüz yükselişin üreticilerimizi ekonomik olarak olumsuz etkisini hafifletmek için Kaliteli Kaba Yem ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacı gidermek ve alternatif Kaliteli Kaba Yem kaynağı oluşturmak için, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Silajlık Soya ekiminde ekim zamanlaması, tohum miktarı, gübreleme, alınacak verim, protein ve enerji içerikleri bilgileri verilirken ayrıca %75 tohum desteği konusunda bilgi paylaşımı yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.
Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği amacının üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda personellerinin eğitimlerini sağlarken, yaşanan/yaşanacak sorunların ortak çözümlenmesi, çalışanlarının sorumlulukları, görevleri, iş/işlemlerimizin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek olduğunu açıkladı. Ayrıca tüm çalışanlarıyla birlikte hizmet alanlarını genişleterek faaliyetlerini bir tarım örgütü anlayışıyla üreticilere fayda sağlayacak şekilde gerçekleştirebilmek olduğunu belirtti.