![]() |
Tweet |
Merzifon Belediyesi Prof. Dr. A. Halûk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi’nin düzenlediği ‘Doğada Kamp’ etkinliğinde doğada yaşam ve gelişim eğitimi verildi.
Yaşam ve Gelişim eğitimi kapsamında, çadır kurmayı, en iyi kamp yeri seçmeyi, güvenli bir şekilde ateş yakmayı, yön bulma ve harita okuma gibi birçok konuyu kapsayan bilgiler verildi.
‘Doğada Kamp’ etkinliğinde, orman yangınlarının nedenleri ve çevre temizliğinde insanlara düşen görev ve sorumluluklar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Prof. Dr. A. Halûk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte doğayı yaşayarak tanıyan çocuklara, problem çözme, gösterip yaptırma, beyin fırtınası, soru-cevap ve gözlem teknikleri kullanıldı.
Prof. Dr. A. Halûk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi İdari Sorumlu Eyup Atıcıoğlu gazetemize yapmış olduğu açıklamada “Merzifon Belediyesi Prof. Dr. A. Halûk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezimiz ‘Doğada Kamp’ adlı etkinliğimizde katılımcılara Doğada Yaşam ve Gelişimlerini destekleyen eğitim verilmiştir. Bu eğitimde Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler? En iyi kamp yeri nasıl bulunur? Güvenli kamp ateşi nasıl yakılır? Çadır nasıl kurulur? Çadır alanı nasıl seçilir? Doğada yön bulma yöntemleri nelerdir? Pusula nasıl kullanılır, Harita nasıl okunur? Orman yangınlarının nedenleri ve zararları nelerdir? Doğa ve çevre temizliğinde bize düşen görev ve sorumlular nelerdir? Konularında bilgi paylaşımında bulunduk. Kullandığımız yöntem ve teknikler Soru-Cevap, Problem çözme, Gösterip yaptırma, Beyin fırtınası, Gezi ve Gözlem tekniği kullandık. Kullandığımız yöntem ve teknikler eğitim ve öğretimin daha eğlenceli ve etkin gerçekleşmesini sağladı. Katılımcılar aktif katılıp yaşayarak eğlenerek öğrendiler.” şeklinde konuştu.